Logo 112Drenthe

Redactie misdaad 0 reactie(s) wo 21 december 2022, 17:10

Zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen in woning Coevorden na anonieme tip

COEVORDEN – De politie heeft dinsdagmiddag zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen in een woning aan de Johannes Vermeerstraat in Coevorden. Het gaat om vuurwerk met de kracht van een kleine handgranaat, in totaal was dit 19 kilo. In de woning troffen agenten daarnaast ook nog meerdere wapens en munitie aan. Ook deze zijn in beslag genomen. Een 37-jarige man uit Coevorden is aangehouden.

De politie was de woning binnengevallen na een anonieme tip die via Meld Misdaad Anoniem was binnengekomen. Aanvankelijk waren de agenten op zoek naar illegaal vuurwerk. Dit werd al snel aangetroffen. Bij een extra zoekslag troffen de agenten echter ook de drugs en meerdere vuurwapens aan. De 37-jarige man uit Coevorden is aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van illegaal vuurwerk, drugs en verboden wapens. Hij zit vast en hij wordt gehoord.

Grote risico’s

Het aangetroffen illegale vuurwerk en de verboden wapens brengen grote risico’s met zich mee. Het afsteken van zwaar vuurwerk is gevaarlijk, maar ook het opslaan en vervoeren van dit zware vuurwerk vormen een risico. Je zult maar vlak naast iemand wonen, die zulke explosieven en wapens in een woning bewaart.

Gevolgen

Het bezit en verhandelen van professioneel en illegaal vuurwerk is iets waar de politie hard tegen optreedt. Ook wapenbezit is verboden. Haal het dus niet in huis en laat het de politie weten als je het idee hebt dat er iemand in je omgeving illegaal vuurwerk of wapens heeft. Bel de politie op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

112 Coevorden

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Coevorden lees je in onze categorie 112 Nieuws Coevorden. Alle 112 alarmeringen uit Coevorden kan je live volgen via 112 meldingen Coevorden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.